Kapustové karbonátky
1/2 hlávky bielej kapusty, soľ, 150 g vareného hovädzieho mäsa, 1 vajce, mleté čierne korenie, 20 g masla, 1 cibuľa, 1 žemľa, mlieko, strúhanka, olej
Ako na to:Očistenú, umytú kapustu rozkrojíme na štvrťky a uvaríme v slanej vode domäkka. Potom scedíme, necháme vychladnúť a spolu s mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Pridáme vajce, cibuľu pokrájanú nadrobno a opraženú na masle, žemľu namočenú v mlieku, okoreníme, osolíme a premiešame. Podľa potreby pridáme strúhanku.
Zo zmesi urobíme karbonátky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.