Sendvič plnený
1 sendvič, 150 g masla, 2 lyžice sardelovej pasty, 200 g uvareného údeného bravčového jazyka, 100 g tvrdého syra, 3 kyslé uhorky, 200 g sterilizovanej koreňovej zeleniny, 2 kyslé jablká, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 lyžica kapár, mleté čierne korenie, citrónová šťava, kapia, petržlenová vňať
Konce tvrdšieho sendviča odkrojíme a vnútro vydlabeme. Maslo vymiešame so sardelovou pastou do peny. Potom pridáme údený jazyk, syr, uhorky, zeleninu, očistené jablká, vajcia pokrájané na malé kocky, posekané kapary, korenie, citrónovú šťavu a premiešame.
Plnkou naplníme vnútro sendviča, konce priložíme a zabalíme do alobalu. Na 12 hodín dáme na chladné miesto. Potom sendvič nakrájame na plátky a ozdobíme kapiou a vňaťou.