Zapečené zemiaky so špenátom
Špenát, zemiaky, šunka, tvrdý syr, kyslá smotana, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, tymián, olej
Ako na to:Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme asi 25 minút v slanej vode. Kým sa nám zemiaky uvaria, nadrobno nakrájame cibuľu. Cibuľu opražíme na horúcom oleji do sklovita. K cibuli pridáme rozmrazený špenát. Špenát dochutíme cesnakom. Pridáme tiež soľ a korenie. Špenát chvíľku povaríme. Šunku nakrájame na tenké slížiky, syr nastrúhame. Uvarené zemiaky nakrájame na plátky. Zapekaciu nádobu vymastíme. Striedavo do nej ukladáme zemiaky, šunku a špenát a nastrúhaný syr, až kým nádobu nenaplníme. Kyslú smotanu zmiešame s tymiánom. Smotanu nalejeme na povrch a na smotanu ešte nasypeme strúhaný syr. Dáme zapiecť do rúry asi na 25 minút.