Guláš so šampiňónmi a smotanou
Hovädzie mäso, šampiňóny, rajčiakový pretlak, smotana na šľahanie, cibuľa, paprika, rajčiaky, petržlenová vňať, polohrubá múka, olej, soľ, korenie
Ako na to:V hrnci rozpálime olej. Cibuľku pokrájame nadrobno a na oleji ju opražíme. Hovädzie mäso nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuli. Mäso rýchlo opražíme a až potom ho dochutíme soľou a korením. Do hovädziny pridáme rajčiakový pretlak. Guláš zaprášime múkou a podlejeme ho vodou. Potom guláš necháme asi hodinku a pol variť, kým mäso nezmäkne. Na drobné kúsky nakrájame zelenú papriku a rajčiak a vhodíme do gulášu. Približne 15 minút pred dovarením, vhodíme do gulášu aj šampiňóny. Po vypnutí sporáku dochutíme a zjemníme guláš smotanou na šľahanie. Podávame ho ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou.