Kuracina v alobale
Kuracie prsia, mozarella, cukina, rajčiak, paprika, soľ, korenie, zmes byliniek, oregano, olivový olej, alobal
Ako na to:Alobal rozbalíme na kúsky, aby sa nám do nich mäso a príloha zmestila a aby sme ju mohli zabaliť do batôžka. Alobal potrieme olivovým olejom. Kuracie rezne natrieme bylinkami a ochutíme ich soľou a korením. Na mäse urobíme približne 4 zárezy. Mozarellu nakrájame na tenšie kolieska. Kolieska syra povkladáme do zárezov na kuracine. Cukinu, rajčiaky a papriku nakrájame na drobné kolieska a štvorce. Na alobal najskôr poukladáme kolieska cukiny. Na cukinu dáme kúsky papriky a kolieska rajčiaku. Na zeleninu opatrne uložíme pripravené mäso so syrom. Nakoniec celé jedlo posypeme oreganom a zabalíme do batôžku. Dáme piecť do rúry pri teplote 100 stupňov. Kura v alobale výborne chutí so zemiakmi alebo čerstvým chlebom.