Sviečková

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

Hovädzie mäso na sviečkovú alebo náhradu, zelenina pod sviečkovú, kyslá smotana, smotana na šľahanie, cibuľa, olej, soľ, čierne korenie, červená paprika, čili pasta, horčica

Ako na to:

Cibuľu pokrájame nadrobno. Pripravíme si zmes na mäso: do misky dáme trochu pokrájanej cibule, potom olej. Zmes ochutíme červenou paprikou, soľou a čiernym korením. Zmes rozmixujeme a vylejeme ju na mäso. Potom mäso rýchlo opečieme na panvici, aby sa uzavrelo a ostalo pekne šťavnaté. Výpek spod mäsa vylejeme na plech. Na výpek vysypeme cibuľu a zeleninu. Na zeleninu položíme mäso, podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a dáme do rúry piecť. Keď mäso zmäkne vyberieme ho a odložíme nabok. Zeleninu aj s výpekom prelejeme do misky. Na zeleninu vylejeme sladkú smotanu, pridáme tiež trochu horčice a čili pastu. Dochutíme soľou a celú zmes dôkladne rozmixujeme mixérom. Pridáme kyslú smotanu a opäť mixujeme.

Fotogaléria k receptu

27.01.2012 | autor:

Podobné recepty