Bravčový guláš
500 g bravčového pliecka, 2 cibule, olej, mletá červená paprika, 70 g rajčiakového pretlaku, 5 dcl hovädzieho bujónu, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica hladkej múky, 2 kyslé uhorky, 100 g sterilizovaného hrášku, 100 g varenej mrkvy, 1,5 dcl čierneho piva
Ako na to:Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na rozohriatom oleji, pridáme mäso a opečieme. Poprášime mletou paprikou, pridáme pretlak, osolíme, okoreníme, zalejeme horúcim bujónom, prikryjeme a dusíme domäkka.
Z oleja a múky urobíme zápražku, vlejeme do guláša a pri miernej teplote varíme 15 minút. Potom pridáme na kocky pokrájané uhorky, hrášok, mrkvu, zalejeme pivom a niekoľko minút povaríme.
Podávame s chlebom alebo zemiakovou knedľou.