Kapustnica so zemiakmi, mäsom a klobásou

Potrebujeme:

2 l vody, 1 l vody z kyslej kapusty, 350 g kyslej kapusty, 100 g koreňovej zeleniny, 400 g domácej klobásy, 4 bravčové kotlety, 20 g sušených húb, soľ, majorán, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, olej, 30 g hladkej múky, 1 dcl sladkej smotany

Ako na to:

Do studenej osolenej vody dáme sušené huby, bravčové kotlety, klobásu a varíme 30 minút. Potom pridáme očistenú, pokrájanú koreňovú zeleninu, kapustu a varíme domäkka.
Uvarené mäso a klobásu vyberieme a pokrájame na menšie kúsky. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme múku a urobíme zápražku. Vlejeme do kapustnice spolu s kapustovou vodou a pri miernej teplote varíme asi 10 minút.
Nakoniec dochutíme mletým čiernym korením, majoránom a cesnakom rozotretým so soľou. Mäso vložíme späť, zjemníme smotanou a niekoľko minút povaríme.

30.01.2012

Podobné recepty