Sečuánska polievka
Sušené hríby, bambusové výhonky alebo sójové klíčky, hrubé cestoviny, kuracie mäso, voda, vajce, ocot, jarná cibuľka, soľ, čierne korenie, kurací vývar, sójová omáčka, rajčiakový pretlak, škrob
Ako na to:Sušené hríby namočíme do teplej vody. Kurací bujón vhodíme do vody a povaríme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a vhodíme do vody, do ktorej sme vysypali vegetu. Hrubé cestoviny uvaríme v slanej vode. Do hotového vývaru vhodíme kuracinu. Pridáme tiež vyžmýkané hríby. Do polievky primiešame uvarené hrubé cestoviny. Nakoniec vsypeme do hrnca tiež bambusové výhonky alebo sójové klíčky. Polievku chvíľku povaríme. Sečuánsku polievku zahustíme škrobom alebo iným zahusťovadlom a vajcom, ktoré sme rozmixovali. Polievku odstavíme a potom do nej vylejeme rajčiakový pretlak. Polievku tiež dochutíme sójovou omáčkou a octom. Dosolíme a pridáme tiež trochu čierneho korenia. Sečuánsku polievku podávame horúcu s posekanou jarnou cibuľkou.