Pečené mleté mäso so zeleninou

Potrebujeme:

800 g mletého hydinového mäsa, 3 PL strúčiky cesnaku, oregano, mletá červená paprika, petržlenovú vňať, 3 vajcia, olej, 300 g zemiakov, 1 baklažán, 200 g paradajok, 4 jarné cibuľky, 50 g póru, 50 g červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ, , Smotanová zmes:, 250 ml pochúťkovej smotany, 150 ml sladkej smotany, 2 vajcia, 4 PL strúhaného tvrdého syra

Ako na to:

Mleté mäso ochuťte soľou, mletým čiernym korením, oreganom a mletou červenou paprikou. Pridajte prelisovaný cesnak, vajcia, petržlenovú vňať a spolu zmiešajte. Nechajte asi 30 min. odležať na chladnom mieste. Ochutenú masu rozdeľte na 2 časti. Očistené zemiaky nakrájajte na tenké pláty, ktoré krátko povarte v posolenej vode. Sceďte a nechajte vychladnúť. Dno zapekacej misy potrite olejom a vložte do nej polovicu mletého mäsa. Naň rozložte zemiaky, nakrájanú cibuľku a prikryte zostávajúcou časťou mletého mäsa. Dajte piecť do vyhriatej rúry asi na 40 min. Pochúťkovú smotanu zmiešajte so sladkou smotanou, celými vajciami, strúhaným syrom, soľou a mletým čiernym korením. Ochutenou smotanou zalejte mäso a dajte na ďalších 15-20 min. piecť do rúry.

Baklažán nakrájaný na kolieska posoľte a nechajte odstáť asi 10 min. Paradajky nakrájajte na hrubšie kolieska, papriku a pór na menšie kúsky. Pripravenú zeleninu rozložte na mäso zapečené so smotanou a opäť zapečte. Pečené mäso so zeleninou pred podávaním ozdobte petržlenovou vňaťou a nakrájanou cibuľkou.

10.01.2007

Podobné recepty