Letný zemiakový šalát
nové zemiaky cca 3/4 kg, 2 vajíčka, reďkovky, mrkva, červená cibuľa, kôpor, majonéza, smotana, horčica, soľ a korenie
Ako na to:Nové zemiaky uvarte v šupke v slanej vode do mäkka a nakrájate na menšie kúsky. Pridajte 2 natvrdo uvarené a nakrájané vajíčka, 1 zväzok natenko nakrájaných reďkoviek, 1 stredne veľkú surovú nastrúhanú mrkvu a polovicu nakrájanej červenej cibule. V menšej miske zmiešajte 1 veľkú lyžicu majonézy, 4 veľké lyžice smotany a 2 lyžice Dijonskej horčice, pokiaľ možno nemletej so zrnkami. Zálievku osoľte a okoreňte. Zalejte ňou šalát, dobre premiešajte a ochutnajte, poprípade ešte trochu osoľte, okoreňte. Na záver pridajte 2-3 lyžice čerstvého, posekaného kôpru. Šalát by mal ísť na 2 hodiny do chladničky, aby sa chute spojili.