Pizza Calzonne špenátová
Cesto na pizzu, špenát, slanina, šunka, tvrdý údený syr, rajčiaky, cibuľa, cesnak, čierne korenie, soľ, korenie na pizzu, múku, olej
Ako na to:Cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. Cibuľu tiež nakrájame nadrobno. Slaninku narežeme na malé kúsky. Všetky ingrediencie opražíme na oleji. Medzitým na menšie kúsky narežeme šunku a tiež rajčiaky. Šunku a rajčiaky vsypeme do panvice a ďalej pražíme. Zmes v panvici osolíme. Pridáme korenie na pizzu a čierne korenie. Na záver do panvice pridáme mrazený špenát, ktorý podlejeme malým množstvom vody. Plech, na ktorom budeme piecť pizzu si vymastíme olejom. Potom si pripravíme cesto na pizzu. Odporúčame polotovar, ktorého príprava je naozaj rýchla, jednoduchá a cesto je výbornej chuti. Keď máme cesto hotové, rukami ho roztiahneme na plech. Pozor, nakoľko ideme robiť pizzu Calzonne, cesto necháme hrubšie. Keď máme cesto pripravené, na jeho jednu polovicu natrieme špenátovú zmes, tvrdý syr nastrúhame a posypeme ním špenát. Potom opatrne preložíme cesto na polovicu a dôkladne zavrieme kraje. Takto pripravenú pizzu dáme piecť. Pizza Calzonne je veľmi jednoduchá, za pár minút máte Taliansko priamo na tanieri.