Poľovnícke kurča
Maslo, olej, kuracie stehná bez kosti, cibuľa, cesnak, šúpané rajčiaky v konzerve, hliva ustricová, soľ, zmes korením, červené víno
Ako na to:Kuracie stehná dočistíme a nakrájame ich na menšie medailónky. Kura osolíme, v hrnci rozohrejeme maslo s olejom a kuracie kúsky na nich opražíme. Potom kura z panvice vyberieme. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky. Cesnak posekáme nadrobno. Cibuľu a cesnak opražíme na oleji, kde sme predtým pražili kura. Do hrnca pridáme rajčiaky aj so šťavou. Prilejeme tiež červené víno. Zmes dochutíme soľou a zmesou korenia. Omáčku necháme zovrieť. Do omáčky potom vrátime kuracie kúsky a ďalej varíme. Hlivu ustricovú nakrájame nadrobno a pridáme do hrnca. Jedlo potom dáme zapiecť do rúry asi na pol hodinky. Poľovnícke kura výborne chutí s mäkkým chlebom či pečivom a samozrejme s trochou červeného vína.