Baraní paprikáš
100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 kg baranieho mäsa (z pliecka), trocha pálivej mletej červenej papriky, 2 zelené papriky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 2,5 dcl kyslej smotany
Ako na to:Na roztopenej pokrájanej slanine, dozlatista opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridáme tiež cesnak pokrájaný nadrobno a trocha podusíme.
Potom pridáme mäso pokrájané na malé kocky, opražíme, posypeme pálivou mletou červenou paprikou, pridáme zelené papriky pokrájané na prúžky, rajčiakový pretlak a trocha studenej vody.
Zakryjeme a dusíme asi 1 hodinu. Keď sa voda vydusí a mäso je mäkké, pridáme kyslú smotanu a ešte podľa chuti osolíme a opaprikujeme mletou červenou paprikou. Podávame s ryžou alebo haluškami.