Flámske mäso na pive
600 g zadného hovädzieho mäsa, 100 g údenej slaniny, 30 g masti, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 20 g hladkej múky (ovsené vločky), 0,2 l čierneho piva, mäsový vývar, bobkový list, tymián, ocot, cukor, soľ
Ako na to:Mäso pokrájame na hrubšie rezance a opražíme ho na rozpraženej pokrájanej údenej slanine a masti.
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak rozotretý v soli. Zaprášime hladkou múkou a popražíme.
Zalejeme čiernym pivom, podlejeme vývarom, ochutíme bobkovým listom, tymiánom, octom, cukrom a dosolíme. Prikryjeme a dusíme do mäkka.
Podľa chuti môžeme, krátko pred dohotovením, pridať nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.