Pstruh na masielku
pstruh dúhový, maslo, múka, citrón, soľ, petržlenová vňať (nemusí byť, to len pre chuť) a zemiaky
Ako na to:Dáme si najprv variť zemiaky do osolenej vody a pridáme petržlenovú vňať. Kým sa zemiaky varia, spravíme pstruha. Od šupín zbaveného pstruha vyumývame a pokvapkáme citrónom. Potom ho osolíme a obalíme v polohrubej múke. Dáme na panvicu rozpustiť maslo, a potom dáme opražiť pstruha tak, aby sa nám dal oddeliť od kosti. Ešte ho pokvapkáme citrónom, to preto, aby sa stlmil pach z ryby. Potom rybu vyberieme a zľahka ju prerežeme pozdĺž kosti. Takto 2 oddelené časti ešte opražíme na masielku z jednej a druhej strany. Medzitým sa dovaria zemiaky, ktoré scedíme. Naservírujeme si všetko na tanierik a môžeme podávať.