Španielska panvica
Cibuľa, feferónky, španielska saláma Chorizo alebo štipľavá klobása, paprika, rajčiak, margarín, mletá štipľavá paprika, soľ, varené cestoviny
Ako na to:Cibuľu očistíme a nakrájame na polkolieska. Papriky a feferónky nakrájame na malé pásiky. Salámu nakrájame na jemné plátky. Rajčiaky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Margarín roztopíme na panvici. Na panvicu pridáme cibuľu, ktorú opražíme do sklovita. Cibuľu poprášime červenou paprikou. Do panvice pridáme plátky salámy. Salámu so všetkých strán opražíme. K saláme pridáme papriku a feferónky. Prikryjeme a asi 10 min dusíme. Potom pridáme nakrájané rajčiaky a osolíme. Jedlo dusíme ďalších 20 min. Krátko pred dovarením pridáme uvarené cestoviny. Španielska zeleninová panvica výborne chutí aj bez cestovín s čerstvým chlebom alebo pečivom.