Kotlety lahôdkové

Potrebujeme:

600 g bravčového karé s kosťou, soľ, hladká múka, olej, rasca, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, 2 dcl šťavy z kyslej kapusty, 50 g údenej slaniny, 2 cibule, 700 g kyslej kapusty, 1 lyžička cukru, 20 g postrúhaného chrenu, 150 g zemiakov

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme, posekáme na kotlety, okrajové blany narežeme, osolíme, obalíme v múke, z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji a vyberieme.
Výpek poprášime múkou, rascou, opražíme, pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku, zalejeme šťavou z kapusty, premiešame, pridáme kotlety, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Slaninu pokrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, pridáme kyslú kapustu, trocha rasce, cukor a udusíme.
Pred koncom dusenia primiešame postrúhaný chren, surové, najemno postrúhané zemiaky a povaríme.
Na tanier dáme kapustu, na ňu položíme kotletu a podávame.

04.02.2012

Podobné recepty