Kotlíkový guláš
400 g predného hovädzieho mäsa, olej, 3 cibule, soľ, rasca, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 rajčiaky, 250 g zemiakov, 2 feferónky, 200 g zeleného hrášku, 2 strúčiky cesnaku, majorán
Ako na to:Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, prikryjeme a 10 minút dusíme. Potom pridáme mäso, opečieme, osolíme, okoreníme, poprášime mletou paprikou, rascou, prikryjeme a dusíme do polomäkka.
Rajčiaky nakrájame na osminky, zemiaky na kocky, feferónku na pásiky, pridáme k mäsu, podľa potreby podlejeme horúcou vodou a dusíme domäkka. Pred podávaním pridáme hrášok, pretlačený cesnak a majorán