Guláš z húb a bravčového mäsa
Šampiňóny alebo iné huby, slanina, bravčové mäso, paprika, cibuľa, zeleninový vývar, soľ, korenie, olej, worchesterová omáčka, rajčiakový pretlak, olej
Ako na to:Cibuľu nakrájame nadrobno. Papriku umyjeme a tiež nakrájame na tenké pásiky. Slaninu nakrájame na malé kocky. Mäso umyjeme a nakrájame tiež na malé kocky. Šampiňóny umyjeme a nakrájame nadrobno. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu so slaninou. K cibuli a slanine dáme zelenú papriku, pridáme mäso. Guláš dochutíme soľou, korením a rajčiakovým pretlakom. Mäso chvíľku pražíme, potom pridáme šampiňóny. Všetko spolu premiešame a zalejeme vývarom. Jedlo ešte ochutíme worchesterom a varíme kým mäso nezmäkne. Guláš s hubami a bravčovým mäsom podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.