Múčkalica
bravčové mäso, klobása, rajčiaky, cibuľa, cesnak, sterilizované lečo, sterilizovaná kápia, kečup, Tabasco, rajčiakový pretlak, čili papričky, bazalka, olej, soľ, čierne korenie
Ako na to:Cibuľu pokrájame nadrobno. Cesnak nasekáme tiež na drobné kúsky. Na ohriatom oleji opražíme cibuľu a cesnak. Bravčové pliecko nakrájame na slížiky a dáme ho opražiť na panvicu.Tiež klobásu pokrájame nadrobno, a pridáme ju k mäsu. Jedlo ochutíme soľou, korením a bazalkou. Rajčiaky pokrájame na drobné kúsky a vhodíme do panvice. Do panvice tiež pridáme lečo a kápiu. Mäso dochutíme aj tabascom. Na mäso vylejeme rajčiakový pretlak a kečup, všetko dobre premiešame. Do jedla vhodíme čili papričky, aby dostalo ostrú chuť. Mäso varíme, kým nezmäkne. Múčkalicu podávame s hranolčekmi alebo so zemiakovou kašou.