Bravčové karé s klobásou
4 bravčové kotlety, olej, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 1 lyžička mletej červenej papriky, 200 g domácej klobásy, 4 rajčiaky, 3 zelené papriky, 1 dcl červeného vína, 2 dcl sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, zeleninový bujón
Ako na to:Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, pri kosti mierne narežeme, osolíme, na rozohriatom oleji z oboch strán opečieme a vyberieme.
Vo výpeku opražíme slaninu nakrájanú na kocky, cibuľu nakrájanú nadrobno, poprášime mletou paprikou, vložíme kotlety, podlejeme trochou vína a horúceho bujónu, prikryjeme a dusíme.
Po chvíľke dusenia pridáme klobásu nakrájanú na kolieska, podlejeme zvyšným vínom, pridáme očistené, nakrájané papriky, rajčiaky zbavené jadierok a dusíme do mäkka.
Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame horúcim bujónom. Nakoniec zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou a ešte niekoľko minút povaríme.
Podávame s opekanými zemiakmi a čerstvou zeleninou.