Pečený moriak s mandľovou plnkou

Potrebujeme:

1 moriak, 120 g masla, 1 vajce, 120 g žemlí, 50 g mandlí, mlieko, soľ, voda

Ako na to:

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme a posolíme. Žemle, z ktorých odkrojíme kôrku, pokrájame a namočíme do studeného mlieka.
30 g masla vymiešame so žĺtkom a pridáme vyžmýkané žemle. Mandle vložíme do vriacej vody asi na 1/2 minúty, scedíme, olúpeme a posekáme nadrobno. Pridáme k žemliam, posolíme, premiešame a zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
Moriaka naplníme a otvory zošijeme. Moriaka osolíme, položíme na pekáč, podlejeme vodou, pridáme zvyšok masla a upečieme. Počas pečenia ho polievame vlastnou šťavou.

09.02.2012

Podobné recepty