Kuracia polievka so špargľou
400 g kurčaťa, 1 l vody, 3 zrnká čierneho korenia, 1 cibuľa, 60 g mrkvy, 40 g zeleru, 1 štipľavá paprička, 1 zeleninová paprika, 300 g špargle, 1 lyžica nadrobno pokrájanej zelerovej vňate
Ako na to:Kurča vykostíme a mäso pokrájame na rezance. Kosti vložíme do vody, osolíme, okoreníme, pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, na stĺpky pokrájanú mrkvu a zeler.
Neskôr pridáme štipľavú papričku a na pásiky pokrájanú zeleninovú papriku bez jadrovníka. Varíme 30 minút, potom pridáme kuracie mäso a uvaríme domäkka.
Kosti vyberieme a nakoniec pridáme na kúsky pokrájanú sterilizovanú alebo predvarenú čerstvú špargľu. Podávame s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.