Haruľa
vajce, hladká múka, cibuľa, cesnak, mleté čierne korenie, majorán, soľ, olej, údené mäso, zemiaky
Ako na to:Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Do nastrúhaných zemiakov pridáme soľ, čierne korenie a majorán, dôkladne premiešame. Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme do zmesi. Množstvo cibule závisí od vášho vkusu. Cesnak ošúpeme a pretlačíme do zmesi. Pridáme jedno vajce. Potom zemiaky poprášime hladkou múkou a všetko spolu dôkladne premiešame. Na malé kúsky pokrájame údené mäso, jeho množstvo tiež záleží od vás. Mäso primiešame do zmesi. Zapekaciu nádobu vymastíme olejom. Do nádoby vlejeme zemiakovú zmes a zarovnáme ju. Dáme piecť do rúry. Haruľu podávame ako hlavné jedlo. Je výborná s dobrým chladeným pivom.