Bačovskí baraní špíz
400 g baranieho mäsa z chrbta, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, olej, 200 g prerastenej údenej slaniny, 3 cibule, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať
Ako na to:Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, potrieme olejom rozmiešaným so soľou, korením, citrónovou šťavou a na chladnom mieste necháme niekoľko hodín odstáť.
Odležané mäso opečieme na rozohriatom oleji po 4 minúty z každej strany. Slaninu nakrájame na menšie kúsky, cibuľu rozštvrtíme, rozoberieme na hrubšie lupienky a striedavo s mäsom napichujeme na kovové ihlice.
Špízy potrieme pretlačeným cesnakom, vložíme do alobalu, obložíme vňaťou a upečieme vo vyhriatej rúre.