Vrstvená žemľovka
Potrebujeme:
6 rožkov, 4 vajcia, 1/4 l mlieka, 1/2 kg jabĺk, 100 g orechov, 100 g hrozienok, 50 g masla, 80 g cukru, soľ
Ako na to:Rožky nakrájame na tenké plátky, vajíčka, cukor a trošku soli rozmiešame v 1/4 l mlieka. Týmto zalejeme nakrájané rožky a necháme vsiaknuť. Posypeme cukrom a škoricou.
Maslom vymažeme ohňovzdornú misu a striedavo ukladáme: rožky, jablká s hrozienkami a so strúhanými orechmi a znova rožky.
Navrch dáme plátky masla, pocukrujeme, jemne potlačíme a v stredne teplej rúre pečieme asi 50 minút.
Žemľovku môžeme podávať aj s vanilkovým krémom.
16.02.2012