Pečený králik s horčicovou omáčkou
1 chrbát z králika, 100 g prerastenej údenej slaniny, 8 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 dcl suchého bieleho vína, 3 lyžice masla, 2 cibule, 2 lyžice horčice, 1 dcl kyslej smotany, citrónová šťava
Ako na to:Chrbát z králika odblaníme, prešpikujeme slaninou a kolieskami cesnaku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na rozškvarenej zvyšnej slanine.
Potom podlejeme vínom a prikryté upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia obraciame a polievame vypečenou šťavou.
Mäkké mäso vyberieme, vykostíme, pokrájame na plátky a odložíme do tepla.
Do šťavy z pečenia pridáme maslo, očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, horčicu a prikryté dusíme, až kým sa cibuľa nerozvarí.
Nakoniec zahustíme smotanou a ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Do hotovej šťavy vložíme plátky mäsa a necháme prevrieť.
Podávame s cestovinou.