Mäsový nákyp
100 g teľacieho mäsa bez kostí, 100 g bravčového pliecka bez kostí, 100 g predného hovädzieho mäsa, 1 dcl mlieka, 2 žemle, 2 vajcia, 40 g cibule, 40 g tuku, mleté čierne korenie, mletý muškátový kvet, soľ, sekaný zelený petržlen
Ako na to:Mäso pokrájame na menšie kúsky a na rozpálenom tuku a spenenej pokrájanej cibuľke prudko opečieme. Pridáme v mlieku namočené, vymačkané žemle a jemne zomelieme v mäsovom mlynčeku.
Potom pridáme korenie, soľ, sekaný zelený petržlen, zostatok mlieka, žĺtok, preosiatu strúhanku a všetko dobre premiešame. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.
Do tukom vymazanej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej nádoby vložíme pripravenú zmes a pomaly pečieme vo vyhriatej rúre.