Nepečená jablková torta

Potrebujeme:

1,5 kg jabĺk, 2 jahodové pudingy + 100 ml vody, 2-3 vanilkové cukry, 2-3 PL kryštálového cukru, trochu citrónovej šťavy, piškóty, vodu na podliatie jabĺk, šľahačku na ozdobu

Ako na to:

Jablká postrúhajte na hrubom strúhadle, dajte do hrnca, podlejte troškou vody, pridajte kryštálový cukor aj vanilkový cukor, trocha citrónovej šťavy a nechajte dusiť cca 15 minút.
Zatiaľ vysteľte formu jemnou fóliou, do ktorej dajte piškóty na striedačku s jablkovou kašou.
V miske dobre rozmiešajte 100 ml vody s dvoma jahodovými pudingmi. Pudingy vylejte do jabĺk a varte od bodu varu asi 5 minút. Masa by mala zosklovieť a dobre zhustnúť.
Na dno formy dajte jablkovú zmes, dole bruškami poukladajte vrstvu piškót a postup opakujte, kým neminiete všetok jablkový puding a piškóty. Poslednou vrstvou by mali byť piškóty.
Tortu nechajte poriadne vychladnúť, potom vyklopte na tanier a ozdobte šľahačkou.

30.09.2008

Podobné recepty