Predjedlo z baklažánu alebo cukety
400 g baklažánu alebo cukety, soľ, 2 lyžice červeného oleja, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky vínneho octu, 1 červená paprika, 50 g sterilizovaných húb
Červený olej: červená feferónka, olej, vínny ocot, soľ, Glutasol, cesnak
Červený olej: Nadrobno posekanú červenú feferónku opražíme v oleji. Pridáme vínny ocot, osolíme, dochutíme Glutasolom a nadrobno posekaným strúčikom cesnaku.
Neolúpaný baklažán alebo cuketu pokrájame na tenšie kolieska, osolíme a necháme postáť. Keď pustia šťavu, prudko ich opražíme na rozohriatom červenom oleji.
Uložíme na vyhriaty tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime cukrom, pokvapkáme vínnym octom a obložíme zeleninovou paprikou pokrájanou na kolieska a na plátky pokrájanými sterilizovanými hubami.