Plnené bravčové rolky

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 200 g špenátového pretlaku, olej, 1 strúčik cesnaku, 100 g šunky, 1 cibuľa, 2 dcl kyslej smotany, 50 g syra Niva, 300 g rajčiakov
Zemiakové placky: 100 g mrkvy, 600 g zemiakov, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice hladkej múky, olej

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Špenátový pretlak udusíme na oleji spolu s pretlačeným cesnakom a osolíme. Na pripravené rezne dáme plátok šunky a vychladnutý špenát, stočíme do rolky a prichytíme špáradlom.
Cibuľu očistíme, pokrájame nahrubo, opražíme v rozohriatom oleji, pridáme rolky, opečieme a prikryté dusíme. Potom podlejeme smotanou a udusíme domäkka.
Pred dokončením pridáme syr pokrájaný na kocky, pokrájané rajčiaky, zvyšok špenátu a dusíme, až kým sa syr neroztopí. Podávame so zemiakovými plackami a s omáčkou.

Zemiakové placky: Mrkvu očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Zemiaky postrúhame nahrubo, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, múku a postrúhanú mrkvu, premiešame a v rozohriatom oleji upečieme malé placky.

17.02.2012

Podobné recepty