Pad Thai
krabie tyčinky, slíže, olej, cesnak, čili papričky, bravčové alebo hovädzie mäso, rybia omáčka, limetková šťava, cukor, vajcia
Ako na to:Slíže uvaríme podľa návodu na obale. Vo woku rozohrejeme olej, cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Čili papričky nakrájame tiež na malé kúsky. Cesnak aj papričky opražíme na oleji. Mäso nakrájame na kusy a pridáme do woku. Mäso pražíme asi 4 minúty. Krabie tyčinky nakrájame na menšie kusy a pridáme k mäsu. Opäť chvíľku všetko spolu pražíme. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a slíže. Jedlo dochutíme rybou omáčkou a cukrom. Do jedla primiešame aj vajcia. Pad Thai sa výborne hodí pre tých, ktorí obľubujú exotické jedlá.