Osie hniezda z mletého mäsa

Potrebujeme:

400 g vareného mäsa zo sliepky, 200 g bravčovej krkovičky, 200 g oravskej slaniny, 1 žemľa, 1 cibuľa, 1 PL mletej červenej papriky, 1 ČL tymianu, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, , Zeleninová omáčka:, 250 g mrkvy, 150 g stonkového zeleru, 2 dl kyslej smotany, 1 cibuľa, šťava z 1 citróna, 1 ČL solamylu, 2 dl zeleninového vývaru, olej, petržlenová vňať, soľ

Ako na to:

Žemľu namočte do studenej vody. Cibuľu nadrobno pokrájajte. Varené mäso zomeľte spolu s krkovičkou a vytlačenou žemľou. Pridajte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, soľ, tymian a papriku. Zmes dobre premiešajte, urobte 8 mäsových gúľ, ktoré obaľte 2 plátkami slaniny, prichyťte špáradlami a uložte na pekáč. Podlejte trochou vody a upečte vo vyhriatej rúre.

Omáčka: Mrkvu a zeler očistite a nakrájajte. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájajte, opražte v oleji, pridajte zeleninu, osoľte, podlejte vývarom a uduste domäkka. V troche studenej vody rozmiešajte solamyl, pridajte smotanu a prilejte k udusenej zelenine. Chvíľu povarte, dochuťte citrónovou šťavou a ozdobte posekanou petržlenovou vňaťou.

29.05.2006

Podobné recepty