Jablkové knedličky s jogurtom a jahodovou polevou
1 kg nahrubo nastrúhaných jabĺk, 280 - 300 g hrubej múky, štipka soli, hladká múka na obalenie knedličiek
Posýpka: podľa fantázie, napr: mletý mak, škoricový cukor, jogurt, čokoládová alebo jahodová poleva, roztopené maslo,...
Na cesto potrebujeme hrubú múku a jabĺčka. Jablká nahrubo nastrúhajte, šťavu nevytláčajte. Odvážte 280 - 300 g hrubej múky a pridajte k nastrúhaným jablkám. Rukou zmiešajte dohromady a pridajte štipku soli.
Cesto nechajte v chladničke oddychovať 2 hodiny. Potom z cesta robte gulôčky veľkosti slivkových knedličiek a obaľujte v hladkej múke - z tejto dávky vyjde cca 31 kúskov.
Jablkové knedličky hádžte do vriacej vody a na miernom ohni varte, pokým vyplávajú na povrch. Na jednej vyskúšajte, či sú uvarené aj zvnútra a sitkom povyťahujte aj ostatné.
Podávajte ako klasické knedličky, buď poliate maslom, posypané škoricou, mletým makom, cukrom, jogurtom alebo rôznymi ovocnými polevami.