Biele rumové guličky
Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:
80 g masla, 2 lyžice sladkej smotany, 200 g bielej čokolády, 1 väčší balíček piškót, 8 lyžíc rumu, kokos, 6 lyžíc sekaných mandlí
Ako na to:V smotane necháme rozpustiť maslo a necháme túto zmes vychladnúť. Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. Kým sa nám čokoláda roztopí, rozdrobíme piškóty a pokvapkáme ich rumom. Mandle nasekáme. Sekané mandle opražíme na oleji. Mandle zmiešame s čokoládou a piškótami. Potom zo zmesi vytvarujeme guličky a obaľujeme v kokose.
Tip: Ak nemáme radi kokos, guličky môžeme obaliť v pomletých orechoch alebo nastrúhanej čokoláde.
Fotogaléria k receptu
22.02.2012 | autor: Varenie