Pestrá zemiaková polievka
400 g zemiakov, 800 ml zeleninového vývaru, 100 g póru, 100 g mrkvy, 200 g mrazeného hrášku s mrkvou, mletá rasca, soľ, čili korenie, 100 ml smotany na varenie
Ako na to:Zemiaky umyjeme, očistíme a pokrájame na kocky. Zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme do mäkka. Časť zemiakov vyberieme a časť rozmixujeme s vývarom. Pór a mrkvu očistíme a pokrájamena malé kolieska. Na rozohriatom oleji opražíme mrkvu, ku ktorej neskôr pridáme aj pór. Do udusenej zeleniny pridáme aj mrazený hrášok s mrkvou.
Dochutíme soľou, rascou, čili korením a ešte chvíľku podusíme. Na záver zeleninu vysypeme do vývaru, do ktorého sme dali aj uvarené zemiaky. Do polievky dáme smotanu a ešte chvíľku varíme.