Plnené zemiaky

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

zemiaky, plátky eidamu, rajčiaky, paprika, cibuľa, cesnak, soľ, olej, rasca, maslo

Ako na to:

Dobre umyté zemiaky prekrojíme napoly, reznou stranou nadol uložíme na pekáč. Zemiaky osolíme, posypeme rascou, pokvapkáme olejom a upečieme skoro do mäkka. Syr pokrájame na plátky. Tiež cibuľu a papriku pokrájame na tenké plátky. Rajčiaky pokrájame na kolieska. Do masla pretlačíme cesnak. Zmes dobre rozmixujeme. Skoro upečené zemiaky otočíme, na ne poukladáme plátok syra, cibuľu, papriku a rajčiak. Prikryjeme druhou polovicou zemiaku a prichytíme špáradlom. Maslom potrieme všetky zemiaky, v rúre pečieme ešte asi 10 minút. Plnené pečené zemiaky sa výborne hodia do spoločnosti k pivu alebo vínu.

Fotogaléria k receptu

22.02.2012 | autor:

Podobné recepty