Roštenky z daniela na švédsky spôsob
600 g roštenky z daniela, soľ, 60 g masti, 2 cibule, 1 lyžica hladkej múky, 1 bobkový list, citrón, 2 lyžice horčice, vývar z masoxu, 2 dcl smotany, 1 lyžica kapár, 3 kyslé uhorky, 40 g sardelových očiek, 1 dcl bieleho vína
Ako na to:Odležané mäso umyjeme, odblaníme, osušíme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a vyberieme. Na rozohriatej masti z oboch strán opečieme a vyberieme.
Do výpeku pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, poprášime múkou, opražíme, zalejeme malým množstvom vývaru, vložíme mäso, pridáme bobkový list, koliesko citróna, horčicu, prikryjeme a dusíme domäkka.
Počas dusenia podlievame zvyšným vývarom. Potom zo šťavy odstránime bobkový list, citrón, zalejeme smotanou, pridáme posekané kapary a uhorky, sardelové očká, víno a niekoľko minút varíme.
Nakoniec dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame s dusenou ryžou.