Ružičkový kel na taliansky spôsob

Potrebujeme:

600 g ružičkového kelu, soľ, 200 g rajčiakov, mleté čierne korenie, 1 lyžička sušenej bazalky, šťava z polovice citróna, 2 lyžice olivového oleja, 30 g tvrdého syra

Ako na to:

Ružičkový kel očistíme od spodných listov, umyjeme, hlúbik nakrojíme a varíme vo vriacej osolenej vode 20 minút.
Rajčiaky na spodnej časti narežeme do kríža, sparíme v horúcej vode 3 minúty, ošúpeme a pokrájame na osminky.
Ružičky kelu zmiešame s rajčiakmi, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme bazalkou, podľa chuti osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom a zľahka premiešame.
Pred podávaním posypeme postrúhaným syrom.

27.02.2012

Podobné recepty