Surová zelenina s avokádovou omáčkou
1 malá červená cibuľa, 3 malé rajčiaky, 2 malé feferónky, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 1 veľký strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, soľ, 2 veľké zrelé avokáda, 2 polievkové lyžice tekvicových jadierok
Ako na to:Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kúsky. Rajčiaky sparíme, ošúpeme a zbavíme zrniek. Feferónky pokrájame na menšie kúsky. Cesnak ošúpeme a pokrájame na kúsky. Petržlen najemno posekáme.
Avokáda ošúpeme a vyberieme kôstky. Všetky prísady okrem tekvicových jadierok rozmixujeme.
Hotovú omáčku dáme do misky, do stredu položíme avokádovú kôstku a posypeme tekvicovými jadierkami.
Pred podávaním dáme vychladnúť do chladničky. Avokádovú omáčku podávame s rozmanitými druhmi surovej zeleniny. Všetku nakrájame na malé kúsky a namáčame v pripravenej omáčke.