Čínska smažená ryža
vajcia, šunka, krevety, soľ, čierne korenie, sójová omáčka, arašidové maslo, cibuľa, jarná cibuľka, ryža, sterilizovaný hrášok s mrkvou
Ako na to:Vajcia rozbijeme a rozmixujeme v pohári. Vajcia dochutíme soľou a čiernym korením. Cibuľu nakrájame na väčšie kusy. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Šunku pokrájame na kúsky. Vo woku zohrejeme olej, do panvice vylejeme vajce, ktoré vylejeme po všetkých stranách woku a necháme usmažiť. Hotové vajce, jemne potrháme vareškou na kusy a vyberieme na tanier. Do woku opäť nalejeme trochu oleja. Na olej vhodíme cibuľu a opražíme ju. Do panvice pridáme šunku a krevety. Do panvice tiež pridáme uvarenú ryžu. K ryži ešte pridáme hrášok s mrkvou. Hotové potrhané vajce tiež vrátime do rizota. Jedlo dochutíme sójovou omáčkou. Jedlu dodá výbornú chuť aj nakrájaná jarná cibuľka. Ak nemáte radi krevety, samozrejme ich môžete vynechať a nahradiť napr. hovädzím mäsom, aj keď v tomto prípade bude prípravu o trochu dlhšia.