Zapekané bravčové rebierko so syrom
600 g bravčového karé, soľ, olej, 150 g špenátu, mleté čierne korenie, 80 g šunky
Omáčka: 60 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 2 dcl mlieka, soľ, 40 g parmezánu, 2 žĺtka
Mäso umyjeme, vykostíme a pokrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a opečieme v rozohriatom oleji z oboch strán.
Opečené plátky poukladáme do zapekacej misy. Špenát uvaríme v osolenej vode, scedíme a pokrájame. Na každý plátok mäsa dáme kôpku špenátu, okoreníme mletým čiernym korením, prikryjeme plátkom šunky, zalejeme omáčkou a zapekáme vo vyhriatej rúre 20 minút.
Podávame s opekanými zemiakmi a so šalátom.
Omáčka: Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, dobre rozmiešame, osolíme a uvaríme hladkú omáčku. Nakoniec do uvarenej omáčky zamiešame postrúhaný parmezán a surové žĺtka.