Pikantná roštenka
500 g roštenky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 väčšia cibuľa, mletá červená paprika, 100 g sterilizovanej kapie, 1-2 feferónky, 20 g hladkej múky, 1 lyžica horčice
Ako na to:Mäso pokrájame na plátky, slabo ich naklepeme, okraje narežeme, aby sa plátky mäsa nestáčali.
Mäso osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme po oboch stranách. Opečené mäso udržiavame na teplom mieste.
Do oleja po opečení mäsa dáme na kolieska pokrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, pokrájanú kapiu a feferónky. Chvíľu podusíme, zaprášime múkou a zalejeme vodou.
Varíme tak dlho, kým sa tuk nezačne oddeľovať od šťavy. Dochutíme horčicou. Hotovou šťavou prelejeme opečené mäso.
Podávame s ryžou.