Ruský šalát
200 g cvikly, 60 g mrkvy, 2 sladkokyslé uhorky, 1 cibuľa, 200 g zemiakov uvarených v šupke, 100 g kyslej kapusty, 2 lyžice oleja, 1 lyžička horčice, biely vínny ocot, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie, soľ, 2 lyžice vody, zelená petržlenová vňať
Ako na to:Cviklu umyjeme, zalejeme horúcou vodou a uvaríme domäkka. Vychladnutú ošúpeme a pokrájame na rezance.
Očistenú mrkvu uvaríme a pokrájame ako cviklu. Uhorky, očistenú cibuľu a uvarené ošúpané zemiaky pokrájame na plátky. Všetko spolu premiešame, pridáme pokrájanú kyslú kapustu a pokvapkáme polovicou oleja.
Pripravenú zeleninu zalejeme nálevom pripraveným z druhej polovice oleja, horčice, octu, cukru, mletého čierneho korenia, zo soli a z vody. Premiešame a necháme odležať niekoľko hodín.
Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.