Viedenské piškótové rezy
4 vajcia, 250 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 125 ml oleja, 125 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva
Krém: 1 l pomarančového džúsu, 2 zlaté klasy, 6 lyžíc kryšt. cukru, 250 ml džúsu na namáčanie piškót, 4 lyžice rumu, 3 balíky dlhých piškót, čokoláda na zdobenie, 500 ml smotany na šľahanie, 2 stužovadlá šľahačky
Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
Krém: Do 750 ml džúsu pridáme cukor, premiešame a dáme variť. Zvyšný džús rozmiešame so zlatým klasom a vlejeme do vriaceho džúsu. Varíme asi 2 min. Teplý krém vylejeme na vychladnuté upečené cesto a dáme do chladu.
Postupne na krémovú vrstvu poukladáme piškóty tesne vedľa seba. Pred uložením piškóty namáčame v džúse, ktorý ochutíme rumom.
Nakoniec nanesieme rovnomernú vrstvu šľahačky vyšľahanej so stužovadlom.
Povrch zákuska ozdobíme roztopenou čokoládou.