Dusené karbonátky

Potrebujeme:

250 g hovädzieho mäsa, 250 g bravčového mäsa z pliecka, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 1 žemľa, mlieko, 1 vajce, strúhanka na obaľovanie, olej, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 2-3 rajčiaky

Ako na to:

Umyté, odblanené mäso zomelieme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, v mlieku namočenú žemľu a vajce. Všetko dobre premiešame a urobíme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a na rozpálenom oleji opekáme po oboch stranách.
Do výpeku dáme posekanú cibuľu, na pásiky pokrájanú papriku a na kolieska pokrájané rajčiaky. Na zeleninový základ poukladáme upečené karbonátky a prikryté dusíme 15-20 minút.

06.03.2012

Podobné recepty