Zapečená treska

Potrebujeme:

600 g tresky, 30 g strúhanky, 50 g masla, 120 g šampiňónov, 40 g masla, 50 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 1,25 dcl bieleho vína, 1,25 dcl rybieho vývaru

Ako na to:

Očistené a umyté mäso z tresky prekrojíme po dĺžke, odstránime chrbticu, stiahneme kožu, osolíme a dáme do ohňovzdornej misy.
Jemne posekané šampiňóny chvíľu dusíme na rozpálenom masle, pridáme pokrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme, podlejeme bielym vínom a varíme.
Do hotovej omáčky pridáme rybí vývar, zmiešame a nalejeme na pripravenú tresku. Povrch pokvapkáme rozpusteným maslom a prudko opečieme vo vyhriatej rúre 15 minút.
Upečenú tresku posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

07.03.2012

Podobné recepty