Zbojnícka pochúťka
bravčové stehno, červená sladká paprika, soľ, čierne mleté korenie, lečo, feferónky, cibuľa, cesnak, olej
Ako na to:Do rozohriateho oleja pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačíme do nej 2 strúčiky cesnaku. Pridáme aj nakrájané feferónky a všetko spolu opražíme.
Mäso umyjeme a nakrájame na pásiky. Pridáme do hrnca k cibuli a cesnaku. Prisypeme červenú mletú papriku a premiešame. Dusíme približne 40 min. alebo, kým nie je mäso polomäkké
Potom pridáme lečo a opäť dusíme približne 20 minút, kým mäso a lečo nezmäknú. Nakoniec dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Pochúťku premiešame a ešte 5 min povaríme. Podávame so zemiakmi a posypané strúhaným syrom.