Marinované hovädzie pečené mäso na rýnsky spôsob
800 g hovädzieho mäsa zo spodného šálu, 50 g cibule nakrájanej na kolieska, 1/4 l červeného vínneho octu, 1 lyžička celého korenia, 1 lyžička horčičných semienok, 1 bobkový list, soľ
Omáčka: 2 lyžice margarínu, 1/4 l mäsového vývaru, 2 lyžice vývaru, 2 lyžice červeného vína, 40 g hrozienok, 40 g medovníka, 1 lyžica hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, petržlenová vňať, paradajky podľa chuti
Mäso dáme do vyššieho hrnca. Obložíme cibuľou, zalejeme octom, 1/4 l prevarenej vody a posypeme korením. Prikryjeme pokrievkou, postavíme do chladu a počas 2 až 3 dni občas obrátime.
Na panvici pri strednej teplote rozpustíme margarín. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, osolíme a opečieme z oboch strán. Pridáme vývar, červené víno a 3 lyžice marinády. Zakryté pokrievkou dusíme asi 90 min.
Omáčka: Namočíme si hrozienka. Múku zmiešame pomaly so smotanou. Hotové mäso vyberieme na tanier a do výpeku rozmiešame smotanu. Pridáme hrozienka a medovník. Mierne povaríme.
Vhodná príloha je červená kapusta dusená na masti a zemiakové knedle.